فوری
دکتر امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین (تاصیکو) در گفتوگو با پترومتالز جزئیات سرمایهگذاریهای بزرگ این شرکت در حوزه طلا (و همچنین زغالسنگ و مس) را تشریح کرد. دکتر نادری اظهار داشت: در سال جاری شمش طلا به سبد تولیدات تاصیکو اضافه میشود و با یک برنامه تحولی، درآمد عملیاتی تاصیکو تا سال ۱۴۰۷ به سالانه ۶۰۰ میلیون دلار خواهد رسید. متن کامل این گفتوگو را در ادامه بخوانید.
تاصیکو در یک سال و نیم اخیر عملکرد بسیار خوبی در حوزه سودآوری و همچنین رشد ارزش سهام داشته است. این عملکرد موفق، حاصل کدام استراتژی و کدام تغییرات بنیادی در این شرکت سرمایهگذاری بوده است؟
تدوین برنامه و بودجه مناسب برای شرکتهای تابعه و نظارت مستمر بر عملکرد شرکتها و تحقق بودجه معین آنها در طول سال مالی در مرحله اول باعث ارتقا و افزایش بهرهوری شرکت و در نتیجه باعث افزایش سود هلدینگ صدر تأمین شده که با تکیه بر شعار «مهار تورم، رشد تولید» این روند ادامهدار خواهد بود.
رشد ارزش سهام شرکت نیز با برنامه مدون تاصیکو تحت عنوان حمایت از سهام شرکتهای تابعه با هدف نیل به پرتفوی بهینه در کنار استراتژی خروج از بنگاهداری و خرید سهامهای معدنی ارزشمند همچون سهام ملی صنایع مس ایران صورت پذیرفته و همچنین پیشبرد حداکثری پروژههای بااهمیت هلدینگ در شرکتهایی همچون توسعه معادن پارس تأمین، طلای کردستان، پشم شیشه ایران و … و بهرهبرداری از پروژههایی همچون سولفات پتاسیم شرکت معدنی املاح، احداث کارخانه فرآوری مواد اولیه جمبزه شرکت فرآوردههای نسوز، تولید بلوک و پانل سبک گازی و ملات خشک شرکت خاک چینی ایران و… روز به روز بر ارزش ذاتی تاصیکو خواهد افزود تا روند رو به رشد ارزش تاصیکو در بازار سرمایه حفظ شده و سهامداران بتوانند سرمایه خود را نسبت به رشد بازارهای موازی مصون گردانند. پرتفوی صدرتأمین با سهامداری در صنایع بااهمیت از جمله فولاد، طلا و زنجیره مس همواره میتواند پوششدهنده ریسک تورم و نوسانات ارز باشد.
تاصیکو توجه ویژهای به سرمایهگذاری در حوزه طلا داشته است. لطفاً در خصوص این سرمایهگذاریها توضیح دهید؟
با توجه چشمانداز مثبت صنعت طلا و افزایش جذابیت سرمایهگذاری در این صنعت و همچنین معادن ارزشمند و بالقوه طلا متعلق به شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین، بر مبنای رسالت ثروتآفرینی، محرومیتزدایی و ایجاد اشتغال پایدار در راستای استفاده از ذخایر موجود در سطح ملی در دو شرکت طلای کردستان و توسعه معادن پارس تأمین سرمایهگذاریهای قابل توجهی را انجام دادیم. در شرکت توسعه معادن پارس تأمین با تزریق نقدینگی و نظارت مستمر تیم فنی هلدینگ در جهت عدم انحراف پروژه از برنامه زمانبندی توانستیم در کمتر از یکسال به پیشرفت ۸۰ درصدی دست پیدا کرده و شاهد بهرهبرداری از پروژه ۵۰۰ کیلوگرمی این شرکت در سال جاری باشیم؛ با دانش فنی و تخصصی کسبشده در این حوزه، عملیات اجرایی ابرپروژه شرکت تحت عنوان تولید ۵ تن شمش طلا را که مجوزات اولیه آن اخذ گردیده، در نیمه دوم سال جاری آغاز میکنیم.
طلای کردستان هم پاییز ۱۴۰۱ تنفیذ قرارداد EPC صورت پذیرفته و امید است با تدوین برنامههای استراتژیک شاهد به بهرهبرداری رسیدن این شرکت در سال ۱۴۰۳ باشیم.
به جز طلا، تمرکز تاصیکو بر کدام صنایع است؟ برنامههای خود برای توسعه شرکتهای زیرمجموعه خصوصاً در حوزه زغال سنگ و مس را تشریح بفرمایید.
ما سرمایهگذاریهای متنوعی را علاوه بر طلا در بازده داراییهای مناسب در صنعت مس و زغالسنگ انجام دادیم. در صنعت مس برنامه افزایش درصد سهامداری در ملی صنایع مس ایران را در دست اقدام داریم که از سال گذشته آغاز و در سال جاری هم ادامه خواهیم داد. همچنین در شرکت مس باهنر درصدد تعریف پروژههای توجیهپذیر جهت بهسازی و توسعه این شرکت هستیم.
صنعت زغالسنگ هم از دیگر صنایع مورد توجه صدرتأمین بوده که با توجه به در دست داشتن ۴۰ درصد بازار این صنعت با سهامداری در شرکت زغالسنگ پروده طبس، به عنوان بازیگر اصلی درصدد توسعه این شرکت با هدف تولید ۲ میلیون تن کنسانتره زغالسنگ هستیم. پروژه خرید ست دوم لانگ وال جهت عدم کاهش تولید شرکت در زمان اورهال در دستور کار است که امسال خرید این تجهیزات از کشورهای اروپایی صورت خواهد پذیرفت. همچنین پروژه استحصال۴۰۰ هزار تن کنسانتره برای این شرکت تعریف شده که علاوه بر تأمین نیازهای ذوب آهن اصفهان، نیاز بازار داخلی را هم تأمین خواهد کرد.
در مجموع چه چشماندازی را برای تاصیکو متصور هستید؟ کدام پتانسیلهای این شرکت در آینده نزدیک بالفعل و شکوفا خواهد شد؟
با رویکرد توسعهای شرکت صدرتأمین برای همه شرکتهای تابعه که به صورت بالقوه پتانسیل رشد و شکوفایی دارند در راستای حفظ بازار و خلق ارزش، پروژههای توجیهپذیر تعریف شده و با تأمین مالی از طریق افزایش سرمایه، برنامه زمانبندی پروژهها با جدیت تمام انجام میشود و سودآوری از طریق پروژهها در موعد مقرر محقق خواهد شد. در این میان با بهرهبرداری از پروژه ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلای شرکت توسعه معادن پارس تأمین در پاییز سال جاری و اضافه شدن محصول شمش طلا به سبد محصولات صدر تأمین، شاهد ادامه شکوفایی صدرتأمین در آیندهای نزدیک خواهیم بود که در نتیجه عملکرد فعلی و مستمر و توسعه در صنعت طلا، مس و زغالسنگ، سود تاصیکو در سال جاری و روند سودآوری آتی شرکت را تضمین خواهد نمود. همچنین با آغاز مراحل اجرایی ابرپروژه شرکت توسعه معادن پارس تأمین تحت عنوان تولید ۵ تن شمش طلا و همچنین براساس تدوین پرتفوی بهینه پنجساله این هلدینگ، تا افق ۱۴۰۷ درآمد عملیاتی ۶۰۰ میلیون دلاری برای تاصیکو قابل دسترس خواهد بود.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=14199