فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۲۹ تیر، همانگونه که پیشبینی کرده بودیم، شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۸۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۶۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۵ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۵۸۷۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸۴۵۹ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۰ تیر ۱۴۰۳، افزایش ۶۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲۶ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۸۷۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۵۱۶۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۸ تیر ۱۴۰۳، افزایش ۱۲۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۲ تیر ۱۳.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۵ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۶۹ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۰۰۰ تومانی (معادل ۱.۷ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۲۰۰ تومان به ۵۷۲۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۳۷۱۳ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی رشد قیمتها خواهیم بود. محدودیت و قطعی برق شرکتهای فولادی، بازار را تحت تأثیر قرار داده است و نظم طبیعی عرضه محصولات فولادی در بازار مختل شده است. هفته گذشته، قیمت شمش فولادی در بورس کالا برای سومین هفته متوالی در اثر محدودیتهای برق، سقف تاریخی جدیدی را ثبت کرد و حجم عرضه شمش فولادی در بورس کالا نیز به پایینترین میزان در سال ۱۴۰۳ رسید. اگرچه تقاضا برای مقاطع طویل فولادی و خصوصاً میلگرد وضعیت مناسبی ندارد، اما محدودیتهای برق، افزایش هزینه تولید و رشد قیمت شمش فولادی در حال حاضر عوامل تعیینکننده در بازار فولاد است. این عوامل تعیینکننده باعث شده تا بازار فولاد از بازار ارز پیروی نکند و علیرغم کاهش قیمتها در بازار ارز، قیمت محصولات فولادی روند صعودی را طی کرده است. به گفته وزارت نیرو، در دو هفته آینده کشور با گرمای شدید هوا و مصرف برق بالا روبرو خواهد شد و این به معنای تداوم تنگناهای عرضه در بازار فولاد است.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=22426