فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۲ آذر، شاهد افت نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۳۰۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۸۸۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۱۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۲۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۰.۲ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۷۷۳۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۰۵۰۸ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۳ آبان افزایش ۴۷۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷۲ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۴۱۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۶۸۵۴ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۱ آبان ۱۴۰۳، کاهش ۹۱ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۵ آبان ۱۱.۲ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۵۹.۳ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۷.۵ درصد حجم عرضهشده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۰۰۰ تومانی (معادل ۱.۵ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۶۸۳۰۰ تومان به ۶۹۳۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۵۱۱۱۹ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی قیمتها توأم با برخی نوسانات کوچک خواهیم بود. محدودیتهای گاز و اختلالهای صورتگرفته در سمت عرضه در آبانماه در مجموع باعث افزایش قیمتها در بازار فولاد شد. قیمت شمش فولادی که به نوعی مرکز ثقل قیمتها در بازار است، ۷ هفته متوالی افزایش یافت تا اینکه در هفته گذشته، مقدار کوچکی از سقف تاریخی عقبنشینی کرد. انتظار میرود در آذرماه محدودیتهای گاز واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی تشدید شود. از سوی دیگر، سمتِ تقاضا در بازار فولاد را داریم که مهمترین شاخصه آن رکود و ضعف تقاضای مصرفی برای محصولات فولادی است. در نتیجهی برهمکنش عوامل سمت عرضه و تقاضا، احتمال میرود در کوتاهمدت بازار فولاد در قیمتهای فعلی نوسان کند تا سپس روی نبض خبرهای مربوط به محدودیتهای گاز و نرخ ارز، روند جدیدی در بازار فولاد شکل بگیرد. در این میان، باید تأکید کرد که با توجه به محدودیتهای گاز و کاهش تولید، فضای چندانی برای اصلاح قابل توجه قیمتها در بازار فولاد وجود ندارد. گفتنی است بازارساز نیز برای کاهش تبعات ناشی از محدودیتهای گاز به مدیریت تقاضا روی آورده و از هفته پیشرو تا اطلاع ثانوی، خرید شمش فولادی از تابلوی بورس کالا برای بازرگانان ممنوع خواهد بود. در واقع، بازارساز بعد از آهن اسفنجی، شمش را نیز بهینیابی کرد تا از فشار تقاضا روی تابلوی بورس کالا کاسته شود.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=30080