enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

بومی‌سازی قطعات و‌ تجهیزات نیروگاه خورشیدی؛ اولویت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مباركه

به گزارش پترومتالز، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه در نشست کمیته انرژی این انجمن که در محل پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه برگزار شد گفت: ما در فولاد مبارکه مسئولیت نانوشته‌ای داریم که تا حد ممکن، تجهیزات موردنیاز را بومی‌سازی کنیم.

 محمدکاظم صباغی هرندی، در این نشست با بیان اینکه فولاد مبارکه به‌منظور تأمین سبد انرژی خود نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی را در دستور کار قرار داده است اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی این شرکت با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز کشور است. برای بهره‌برداری از این پروژه دانش فنی و تجربه بسیار خوبی کسب شده و همه شرکت‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ما در فولاد مبارکه در خصوص تأمین اسناد موردنیاز راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی، نحوه انتخاب مکان بهره‌برداری از پروژه، نحوه انتخاب پیمانکار و… تجارب خوبی داریم، تصریح کرد: حدود ۶ ماه بر روی اسناد این پروژه کار شد و از بین ۴۰ پیمانکار، مپنا را به‌عنوان همکار و نه پیمانکار اصلی در این پروژه انتخاب کردیم.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه با بیان اینکه هدف اصلی ما در بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی استفاده از توان و دانش داخلی بود، گفت: برای تحقق این امر شرکت صناپ را راه‌اندازی کردیم و فعالیت این شرکت برای ما تجربه خوبی بود.

وی تصریح کرد: روش برگزاری مناقصه، تدوین اسناد و حتی انتخاب سازنده پنل‌ها در سطح بین‌المللی انجام شد و در بخش دوم نیز به سمت سازندگان داخلی رفتیم.

صباغی هرندی گفت: ما در فولاد مبارکه مسئولیت نانوشته‌ای داریم که تا حد ممکن، تجهیزات موردنیاز را بومی‌سازی کنیم. در پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی، در زمینه سیستم کنترل نیز که مهم‌ترین بخش است، از ظرفیت داخلی و شرکت ایریسا استفاده کردیم تا هم از حملات سایبری مصون بمانیم و هم در صورت نیاز، اپراتورهای شرکت در دسترسمان باشند.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه: فولاد مبارکه با ورود به احداث نیروگاه خورشیدی بزرگ‌مقیاس در کشور تابوشکنی کرد

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه نیز در حاشیه بازدید کمیته انرژی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق این شرکت گفت: از حدود سه سال گذشته، عملیات احداث نیروگاه خورشیدی در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت و در ادامه، فرایند ارزیابی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌کنندگان در اجرای این طرح بررسی شد. از سال ۱۴۰۲ نیز فرایند اجرای طرح شروع شده است.

سیدامیر طباطباییان با اشاره به اینکه در حال حاضر پنل‌ها و سایر تجهیزات موردنیاز برای ۱۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی فاز اول تهیه شده و ۲۰ مگاوات این نیروگاه با شبکه سراسری سنکرون شده است، گفت: برای اجرای بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور با چالش‌های عدیده‌ای مواجه بوده‌ایم. برخی از مشکلات از قبیل تحویل زمین موردنیاز برای اجرای پروژه، اخذ مجوزهای قانونی از ارگان‌های ذی‌ربط و نبود دانش کافی در این زمینه ‌بخشی از این مشکلات و چالش‌ها بوده‌اند؛ بااین‌حال ما تلاش کردیم در این زمینه خط‌شکن باشیم، تاجایی‌که امروز دستاوردهای ما می‌تواند به‌عنوان چراغ راه و الگو برای اجرای سایر پروژه‌های مشابه و بزرگ‌مقیاس خورشیدی استفاده شود.

وی در ادامه گفت: برخی در ابتدا عملیاتی شدن و به بهره‌برداری رسیدن این پروژه را غیرممکن می‌دانستند؛ اما خوشبختانه با توفیقات حاصل‌شده می‌بینیم که امروز در بسیاری از نقاط کشور، اجرای چنین پروژه‌هایی و حتی بزرگ‌تر مطرح است.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه سایر تجهیزات موردنیاز تکمیل این پروژه نیز آماده‌سازی شده است، گفت: ان‌شاءالله ۲۰ مگاوات بعدی طی هفته‌های آینده به شبکه اضافه می‌شود.

به گفته طباطباییان یکی از محسنات نیروگاه‌های خورشیدی این است که می‌توان به‌صورت هفتگی و ماهانه به ظرفیت این نیروگاه اضافه و برق بیشتری از آن استحصال کرد.

طباطباییان در تشریح چگونگی بهره‌برداری فولاد مبارکه از برق این نیروگاه گفت: مقرر است به همان میزان که در این نیروگاه برق تولید و به شبکه اضافه می‌کنیم به شرکت فولاد مبارکه و سایر شرکت‌های این گروه برق تحویل داده شود. نکته مهم این است که به همین اندازه به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه می‌شود و نکته مهم دیگر اینکه این اقدام حرکت بزرگی از سوی فولاد مبارکه برای تولید فولاد سبز و استفاده حداکثری از نیروهای تجدیدپذیر است.

 وی با تأکید بر اینکه این نیروگاه بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی متمرکز در کشور است گفت: هر فرد یا ارگانی که به‌صورت خط‌شکن کاری را انجام می‌دهد، به‌نوعی تابوشکنی کرده و سدها و مقاومت‌ها را در برابر انجام آن کار شکسته است؛ بنابراین با این حرکت، فولاد مبارکه کشور را به سمت ایجاد نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس رهنمون کرده و از این جهت چشم فولاد مبارکه روشن است.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: فولاد مبارکه همواره استفاده از تکنولوژی‌های روز را یکی از مهم‌ترین راهبردهای خود می‌داند و این جهت‌گیری امروز به فرهنگ‌سازمانی مبدل شده است.

مدیرعامل صناپ: از نیروگاه خورشیدی تا تاریخ ۹ آذرماه امسال ۲ هزار و ۶۷۳ مگاوات برق وارد شبکه کرده‌ایم

محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل صناپ نیز در این آیین با بیان اینکه صددرصد از سهام شرکت صناپ متعلق به فولاد مبارکه است، گفت: این شرکت مطالعات راه‌اندازی نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در سال ۱۴۰۰ آغاز کرده و برای انتخاب محل بهره‌برداری از این پروژه، پس از بررسی ۱۰ منقطه در استان، در نهایت به منطقه کوهپایه رسیدیم.

وی اضافه کرد: برای بهره‌برداری از این پروژه، تمام موارد، ازجمله میزان انرژی موردنیاز فولاد مبارکه بررسی شد. بر این اساس، ابعاد این پروژه و همچنین نزدیکی آن به پست‌های برق مورد توجه قرار گرفت.

مدیرعامل صناپ با بیان اینکه با در نظر گرفتن مباحث اقتصادی و جغرافیایی، اسناد مناقصه بهره‌برداری از این نیروگاه در مهرماه سال ۱۴۰۱ تدوین شد، گفت: اواخر بهمن‌ماه مناقصه به‌صورت EPC انجام و در نهایت شرکت مپنا موفق به همکاری با ما شد.

وی افزود: برآورد اولیه برای ساخت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه ۴۰۰ میلیون یورو بود و در حال حاضر با توجه به کاهش پنل، قیمت تمام‌شده نیروگاه نیز کاهش خواهد یافت.

به گفته جعفرزاده، نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه دارای دو پست اقتصادی ۶۳ و ۴۰۰ مگاواتی است و برای بهره‌برداری از این پروژه، ترکری انتخاب شده که بتوان بازدهی بیشتری داشت.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی طی ۴۲ ماه در ۱۲۰۰ هکتار برنامه‌ریزی شده است. ۱۴ ماه از زمان آغاز اجرای پروژه گذشته و امیدواریم در ادامه مسیر نیز مطابق با برنامه پیش برویم.

جعفرزاده مشکلات گمرک و حمل‌ونقل پنل‌ها را ازجمله چالش‌های بهره‌برداری از این پروژه دانست و گفت: چنانچه ما می‌خواستیم بر زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل کشور تکیه کنیم موفق نبودیم و سیستم حمل‌ونقل فولاد مبارکه در این زمینه به ما کمک کرد.

مدیرعامل صناپ با بیان اینکه پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه تاکنون دارای ۲۱ درصد پیشرفت بوده است، اضافه کرد: تاکنون موفق شدیم ۲۰ مگاوات از این پروژه‌ها را وارد مدار کنیم و تا تاریخ ۹ آذرماه امسال ۲ هزار و ۶۷۳ مگاوات برق را وارد شبکه کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ایریسا: ایریسا عملاً به هایپرمارکتی از سیستم‌ها و فناوری اطلاعات در صنعت فولاد کشور تبدیل شده است

اکبر گلبو، مدیرعامل شرکت ایریسا نیز در این جلسه گفت: در گروه فولاد مبارکه همواره نگاه مدبرانه‌ای برای توانمندسازی شرکت‌ها وجود داشته است. ۳۳ سال پیش و قبل از راه‌اندازی فولاد مبارکه، مؤسسان آن به این نتیجه رسیدند که دانش کنترل سیستم‌ها را در فولاد مبارکه محبوس نکنند و تأسیس شرکت بین‌المللی ایریسا را در دستور کار قرار دادند تا دانشی را که از اروپایی‌ها فراگرفته بودند به داخل کشور منتقل کنند.

وی ادامه داد: ۳۰ سال پیش، این تفکر ایریسا را ایجاد کرد و به آن مأموریت داد و ما امروز می‌توانیم بگوییم که این مأموریت را به انجام رسانده‌ایم. بیشتر صنایع ایریسا را می‌شناسند و می‌دانند که در همه فولادسازی‌های کشور یا پروژه داشته یا پروژه فعالی در دستور کار دارد.

مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان اینکه ایریسا فعالیت خود را با سیستم‌ها و اتوماسیون آغاز کرد و امروز با خطوط فعالیت مختلفی اعم از شبکه و زیرساخت، تحول دیجیتال، امنیت سایبری و هوش مصنوعی در خدمت صنایع است، افزود: امروز ایریسا عملاً به هایپرمارکتی از سیستم‌ها و فناوری اطلاعات در صنعت فولاد کشور تبدیل شده است. فعالیت‌های این شرکت به دلیل حجم و تنوع برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جالب‌توجه بوده و علاقه‌مندند این الگو را برای سایر صنایع نیز استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در پروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی ما همه آموخته‌های خود را به کار گرفتیم گفت: در این پروژه تجربه‌های جدیدی کسب کردیم و این نشان‌دهنده تدبیر و پختگی در گروه فولاد مبارکه است.

گلبو تصریح کرد: پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تاکنون پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم با تعریف ماژول‌های بعدی، راه‌اندازی این پروژه با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات صورت گیرد.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=31545

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =