فوری
به گزارش پترومتالز، رویترز نوشت: تولید فولاد چین در ماه نوامبر نسبت به اکتبر کاهش یافت که به نظر میرسد نشانهای دیگر از مشکلات بخش فولاد در بزرگترین تولیدکننده این فلز حیاتی برای ساخت و ساز و تولید صنعتی باشد. با این حال، در حالی که تولید در نوامبر ۴.۳ درصد کاهش داشته، جزئیات موضوع بسیار پیچیدهتر است و تصویر کلی نشان میدهد که تولید فولاد چین بهطور کلی ثابت مانده است، همانطور که در پنج سال گذشته شاهد آن بودهایم.
طبق دادههای منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین، تولید فولاد خام در بزرگترین تولیدکننده جهان در نوامبر به ۷۸.۴ میلیون تن رسید که نسبت به تولید ۸۱.۸۸ میلیون تنی در اکتبر کاهش یافته است. با این حال، اگر تولید را بهصورت روزانه بررسی کنیم، تولید نوامبر به ۲.۶۱ میلیون تن رسید که تنها ۱.۱ درصد از ۲.۶۴ میلیون تن اکتبر کمتر است و از ۲.۵۴ میلیون تن نوامبر ۲۰۲۳ نیز بیشتر بود.
احتمالاً کاهش تولید در اکتبر به دلیل افزایش قیمت سنگ آهن و کاهش قیمت محصولات فولادی کلیدی مانند میلگرد بوده است که باعث کاهش سود کارخانههای فولاد شده است. همچنین، تولید فولاد معمولاً با نزدیک شدن به زمستان در شمال چین کاهش مییابد؛ بخشی به دلیل کاهش تقاضا که به واسطه هوای سرد منجر به کاهش ساخت و ساز میشود، و بخشی دیگر به دلیل انجام تعمیرات دورهای و محدودیتهای آلودگی در برخی مناطق.
در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۴، تولید فولاد چین به ۹۲۹.۱۹ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۷ درصد کاهش داشته است. با این حال، پیشبینی میشود تولید فولاد چین در دسامبر بیشتر از دسامبر ۲۰۲۳ باشد که با ۶۷.۴۴ میلیون تن، ضعیفترین مقدار تولید فولاد در شش سال گذشته به شمار میرفت. این بدان معناست که تولید فولاد چین در سال ۲۰۲۴ احتمالاً به حدود ۱ میلیارد تن خواهد رسید که تقریباً برابر با ۱.۰۲ میلیارد تن تولید شده در سال ۲۰۲۳ است. البته، با توجه به احتمال کاهش اندک تولید در ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳، ممکن است عناوین خبری در زمان انتشار دادههای نهایی در اوایل سال آینده منفی باشد.
این تصویر اما چندان دقیق نیست. از نظر حجمی، تولید فولاد چین از سال ۲۰۱۹ به بعد در حالت پایدار قرار داشته است. تولید در سال ۲۰۱۹ به ۹۹۶ میلیون تن رسید، سپس در ۲۰۲۰ به رکورد ۱.۰۷ میلیارد تن رسید و بعد از آن به ۱.۰۳ میلیارد تن در ۲۰۲۱ و ۱.۰۱ میلیارد تن در ۲۰۲۲ کاهش یافت. در واقع، از سال ۲۰۱۹، فاصله بین ضعیفترین و قویترین سال تولید فولاد تنها ۷۴ میلیون تن بوده و در سالهای اخیر این فاصله حتی کمتر شده است. به طور کلی، تولید فولاد چین در این سالها پایدار مانده و اگرچه این موضوع نشانهای از رشد چشمگیر نیست، اما در مقایسه با روایتهای منفی غالب در بازار، تصویر متفاوتی از وضعیت فعلی بخش فولاد چین ارائه میدهد.
صادرات و موجودی انبارها
در بخش صادرات، چین در سال ۲۰۲۴ صادرات بیشتری از محصولات فولادی داشته است. در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۴، چین ۱۰۱.۱۵ میلیون تن فولاد صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲.۶ درصد افزایش داشته است. با فرض اینکه صادرات فولاد در دسامبر مشابه نوامبر باشد، مجموع صادرات فولاد چین در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۱۰ میلیون تن خواهد رسید. این مقدار حدود ۲۲ درصد بیشتر از ۹۰.۲۶ میلیون تن صادرات این کشور در سال ۲۰۲۳ است، اما از نظر حجم، این افزایش تنها حدود ۲۰ میلیون تن است که معادل ۲ درصد از تولید کل فولاد چین میشود.
موجودی ابنارهای فولاد چین نیز در حال افزایش نیست، که نشان میدهد عمده فولاد تولیدی در حال مصرف است. موجودی میلگرد در هفته منتهی به ۱۳ دسامبر به ۳.۰۵ میلیون تن کاهش یافته است، که نسبت به ۳.۱۰ میلیون تن هفته گذشته کاهش یافته و همچنین از ۳.۵۱ میلیون تن در همین هفته از سال ۲۰۲۳ کمتر است.
علامت دیگری که نشان میدهد بخش فولاد چین در وضعیت خوبی قرار دارد این است که واردات سنگ آهن و قیمتها همچنان قوی هستند. واردات سنگ آهن، ماده اولیه کلیدی برای تولید فولاد، در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۱.۱۲۴ میلیارد تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش ۴.۳ درصدی داشته است. کارخانههای فولاد به دلیل کاهش قیمت سنگ آهن در طول سال ۲۰۲۴، خرید بیشتری از این ماده اولیه داشتهاند. قیمت سنگ آهن در بورس سنگاپور از اوج ۱۴۳.۶۰ دلار در هر تن در ۴ ژانویه به ۹۱.۱۰ دلار در ۱۰ سپتامبر کاهش یافت، سپس دوباره به ۱۰۵.۶۶ دلار در ۱۵ دسامبر رسید.
تصویر کلی از وضعیت بخش فولاد چین این است که قیمتهای متعادل سنگ آهن از واردات حمایت میکنند و تولید فولاد با وجود نگرانیها درباره ضعف بخش مسکن و املاک چین، همچنان ثابت مانده است.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=31893