enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در هلدینگ «اپال» یک ضرورت است

به گزارش پترومتالز، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان یکی از فعالان حوزه معدن در منطقه سنگان در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در زمینه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کرد که نشان از توجه ویژه این هلدینگ معدنی به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دارد. شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان یکی از فعالان حوزه معدن در منطقه سنگان در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در زمینه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کرد که نشان از توجه ویژه این هلدینگ معدنی به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دارد.

بخش معدن و صنایع معدنی کشور با پیشرفت قابل توجهی طی سالیان اخیر همراه شده؛ به نحوی که جایگزینی اقتصاد معدن با نفت، همواره مورد تاکید مقامات و مسئولان مختلف قرار گرفته است. در حال حاضر شاهد آن هستیم که بنگاه‌ها و شرکت‌های فعال در این بخش علی‌رغم مواجهه با تحریم‌های ظالمانه، گام‌های بلندی در مسیر تعالی و توسعه اقتصادی برداشته‌اند و نقش بسزایی در رشد تولید ناخالص داخلی «GPD» و ارزآوری به داخل کشور ایفا کرده‌اند اما آنچه نقش فعالان بخش معدن و صنایع معدنی در سطح جامعه را پررنگ‌تر از قبل کرده، ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف اعم از آموزشی، عمرانی، فرهنگی، درمانی و… بوده است.

مسئولیت اجتماعی «Corporate Social Responsibility»، به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که یک سازمان یا شرکت برای بهبود جامعه و محیط زیست در کنار اهداف اقتصادی خود انجام می‌دهد. هدف از این مفهوم، تاکید بر آن است که شرکت‌ها و سازمان‌ها نباید تنها تولید و سوددهی را در عرصه فعالیت خود در نظر بگیرند و می‌بایست تاثیرات اجتماعی و زیست‌محیطی را نیز در مسیر توسعه مد نظر قرار دهند.

باید این واقعیت را پذیرفت که امروزه دیگر ثبت رکوردهای عملیاتی یا مالی، به تنهایی نمی‌توانند ملاک برتری شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته شوند و آن‌ها باید مسائل اجتماعی و محیط زیستی را هم در نظر گرفته و تلاش کنند در این زمینه‌ها نیز به مزیت‌های رقابتی دست یابند. از طرفی، اهمیت دادن سازمان‌ها به نسل‌های آینده در انجام فعالیت‌ها و نیز مصارف منابع، گامی اساسی در جهت رسیدن به توسعه پایدار در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی بوده و نشانگر تعهد سازمان به اقتصاد جهانی پایدار است. از این رو عمل به مسئولیت‌های اجتماعی، همواره باید به عنوان یک اصل در دستور کار بنگاه‌ها و شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد و هرگونه غفلت از آن، می‌تواند آسیب‌های جدی به توسعه پایدار این بخش وارد کند.

حفظ محیط زیست در دستور کار «اپال»

در کنار این مسئله و همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، یکی از الزامات و اصول مسئولیت‌های اجتماعی، حفظ محیط زیست پیرامون است؛ مسئله‌ای که شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس همواره نگاه ویژه‌ای به آن داشته و اقدامات گسترده‌ای را در کنسرسیوم مشترکی با شرکت آسفالت طوس در این راستا انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث پکیج تصفیه فاضلاب؛ بتن‌ریزی و بهسازی محوطه سرویس‌کاری، کارواش و مخازن سوخت؛ پتاس‌پاشی (آب سنگین) در سال ۱۴۰۱؛ ساخت آبشخور جهت حیوانات وحشی؛ آبیاری قطره‌ای فضای سبز؛ درختکاری و ایجاد فضای سبز و ساخت حوضچه بتنی جهت جمع‌آوری پساب‌های روغن و آب‌های حاصله از کارواش تعمیرگاه سنگین و سبک اشاره کرد.

در پایان می‌توان گفت با توجه به رویکرد توسعه‌محوری که «اپال» طی چند ماه اخیر با حضور حسام مقدم‌علی، میرعامل جوان و باتجربه خود در پیش گرفته است، باید منتظر درخشش هرچه بیشتر این هلدینگ معدنی در مسیر توسعه پایدار و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی طی آینده نزدیک باشیم.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=44416

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 10 =