فوری
به گزارش پترومتالز، انجمن آهن و فولاد چین بهطور رسمی از وزارتخانههای ذیربط این کشور درخواست کرده است که محدودیتهایی برای صادرات بیلت فولادی اعمال شود. در پنجماهه نخست سال جاری میلادی، صادرات بیلت فولادی چین ۳۰۶ درصد افزایش یافته است که خطری برای صادرکنندگان بزرگ بیلت مثل ایران و روسیه محسوب میشود.
صنعت فولاد چین با چالشهای روزافزونی در مسیر کربنزدایی روبروست، در حالی که صادرات بیلت فولادی این کشور با سرعتی نگرانکننده در حال افزایش است؛ موضوعی که موجب درخواست برای اعمال محدودیتهای صادراتی شده است. جیانگ وی، نایبرئیس و دبیرکل انجمن آهن و فولاد چین، در یک کنفرانس اخیر نسبت به این روند هشدار داد.
به گزارش اداره کل گمرک چین، طی پنجماهه نخست سال جاری میلادی، صادرات بیلت فولادی این کشور به ۴.۷ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی چشمگیر معادل ۳۰۶ درصد داشته است. همچنین، در ماه مه، حجم صادرات بیلت چین با افزایش سالانه ۳۴۵ درصدی به ۱.۴ میلیون تن رسید؛ رقمی که بالاترین میزان صادرات ماهانه از نوامبر ۲۰۰۶ تاکنون به شمار میرود.
جیانگ وی در سمپوزیوم توسعه سبز و کمکربن گفت: «صادرات بیشازحد بیلت- که محصولی نیمهنهایی محسوب میشود- پیامدهای منفی متعددی برای صنعت فولاد چین به همراه دارد.»
در گزارشی که در حساب رسمی CISA در ویچت منتشر شده، از قول وی آمده است: «این روند منجر به هدررفت ظرفیت فرآوری داخلی، مصرف منابع انرژی غیرقابل تجدید، تشدید آلودگی زیستمحیطی و انتشار کربن، اختلال در روند بهینهسازی صنعتی، و تقویت رقابت ناسالم میان فعالان بازار میشود.»
او همچنین افزود: «انجمن آهن و فولاد چین بهطور رسمی از وزارتخانههای ذیربط درخواست کرده است که محدودیتهایی برای صادرات بیلت فولادی اعمال شود.»
واقعیت آن است که نهتنها صادرات فولاد میانی، بلکه صادرات کلی فولاد چین نیز در سال جاری در سطوح بالایی ادامه داشته است. براساس آمار گمرک چین، مجموع صادرات فولاد چین طی ماههای ژانویه تا مه به ۴۸.۵ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۹ درصد افزایش داشته است.
جیانگ با اشاره به موانع تعرفهای موجود در بازارهای جهانی اظهار داشت که صادرات فولاد چین همچنان عملکردی مقاوم از خود نشان داده است؛ با این حال، بازتعریف مقررات جهانی تجارت فولاد بر پایه سیاستهای کربنزدایی، چالشهای تازهای را پیشروی این صنعت قرار خواهد داد.
او تأکید کرد: «با توجه به اینکه حدود ۹۰ درصد از تولید فولاد خام چین از طریق مسیر کوره بلند انجام میشود، ضروری است که این کشور کل زنجیره صنعت فولاد خود را کربنزدایی کرده و رقابتپذیری خود را در بازار جهانی بازسازی کند.»
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=46422