enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

طیب‌نیا: فولادی‌ها برای حفظ رقابت‌پذیری باید به سمت اتحادهای استراتژیک حرکت کنند

دکتر محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در گفت‌وگوی اختصاصی با پترومتالز اظهار داشت: ضریب بهره‌برداری از ظرفیت‌های نصب‌شده صنعت فولاد کشور که در سالیان گذشته 75 درصد بوده، به 65 درصد کاهش یافته است و ما برای اصلاح این مسئله باید در حوزه توسعه زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهیم. شرکت‌های بزرگ فولادی دنیا در شرایط فعلی حتی هدف‌گذاری تولید بیش از 100 میلیون تنی دارند و در این شرایط باید برای حفظ و افزایش رقابت‌پذیری خود به سمت اتحادهای استارتژیک و ایجاد یک زنجیره فولاد یکپارچه حرکت کنیم.

به گزارش پترومتالز، محمدیاسر طیب‌نیا گفت: بارها من در همایش‌ها و نشست‌های برگزار شده به این موضوع اشاره کرده‌ام که زیرساخت‌های خوبی در زنجیره فولاد ایجاد شده است و صنعت فولاد در این زمینه از صنایع موفق بوده است. این موفقیت‌ها البته به دلیل مزیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های خوبی است که ما در تولید فولاد داریم. در همین راستا و برای حفظ رقابت‌پذیری، دو اقدام مهم ضرورت دارد؛ اولین اقدام این است که ما می‌بایست در حوزه توسعه زیرساخت‌ها، سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهیم. در حال حاضر، در دنیا چیزی حدود 75 درصد ظرفیت‌های نصب‌شده در حال فعالیت است اما در کشور ما این میزان، 65 درصد است؛ این در حالی است که در کشور ما نیز در سالیان گذشته ضریب بهره‌برداری از ظرفیت‌ها حدود 75 درصد بوده است. بنظر می‌رسد

وی ادامه داد: با وجود توسعه و افزودن ظرفیت‌های جدید، ضریب بهره‌‌برداری و استفاده از ظرفیت‌های نصب‌شده پایین آمده است. چنین وضعیتی می‌تواند برای این زنجیره و این صنعت خطرناک باشد، لذا می‌بایست زیرساخت‌های مورد نیاز ایجاد شود و گلوگاه‌های موجود مرتفع شوند. راه از میان برداشته شدن این گلوگاه‌ها نیز داشتن برنامه‌های استراتژیک است.

ضرورت ایجاد یک زنجیره فولاد یکپارچه

مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: واقعیت این است که ما باید یک زنجیره فولاد یکپارچه در کشور داشته باشیم. در حال حاضر شرکت‌های بزرگ فولادی دنیا، هدف‌گذاری 70 میلیون تنی، 80 میلیون تنی و حتی بالای 100 میلیون تنی کرده‌اند و به سمتی پیش می‌روند که مجموعه‌های منسجم و مقتدری را تشکیل بدهند تا در رقابت‌های جهانی موفق باشند. ترکیب متنوع سبد محصولات در محل خود بسیار تأثیرگذار است اما در کنار آن، این اتحادهای استراتژیک نیز باید در زنجیره فولاد شکل بگیرد.

طیب‌نیا افزود: ما متاسفانه در سال‌های قبل کمتر حرکتی در این جهت داشتیم و به غیر از فولاد مبارکه که به سمت اتحاد و ادغام‌های استراتژیک با سایر شرکت‌ها پیش رفته است، سایر شرکت‌ها از هم جدا بوده‌اند. این اتفاق باید به صورت عکس بیفتد و شرکت‌ها باید با یکدیگر منسجم شوند و اتحادهای استراتژیک برقرار کنند.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان ساخت: انسجام و ایجاد اتحادهای استراتژیک کمک می‌کند در رقابت‌های جهانی موفق شویم و از مزیت‌های موجود در کشور استفاده کنیم. نباید مزیت‌های تولید فولاد در کشور نظیر دسترسی به معادن سنگ آهن و وجود ذخایر گازی عظیم در کشور از بین برود. متأسفانه حرکت ما در زنجیره فولاد تا حدی به صورتی بوده که باعث گرفته شدن این مزیت‌ها از صنعت ما می‌شود و امکان رقابت در بازارهای جهانی را نیز به تبع آن، از ما می‌گیرد. بنابراین، برای حفظ و افزایش رقابت‌پذیری باید صنعت فولاد کشور را به‌عنوان یک کل یکپارچه و منسجم، از طریق ایجاد اتحادهای استراتژیک، توسعه دهیم.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=5975

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =