فوری
به گزارش پترومتالز، امروز ۲۳ بهمن قیمتها در بازار فولاد بار دیگر با جهش بزرگی مواجه شد. قیمت میلگرد آجدار (تحویل درب کارخانه) امروز با افزایش ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ تومانی به ازای هر کیلو نسبت به انتهای هفته گذشته، مواجه شد و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۲۸ به ۲۱۶۰۰ تا ۲۳۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده رسید.
از اواسط آذر تاکنون، کف قیمت میلگرد در بازار ۳۸.۹ درصد و سقف آن ۳۳.۶ درصد افزایش یافته است. قیمت سایر محصولات فولادی نظیر ورق و تیرآهن نیز امروز با جهش مواجه شد.
جولان دلار در بازار آزاد در کانال ۴۵ هزار تومانی، دلیل اصلی دور تازه رشد قیمت محصولات فولادی در بازار است. امروز نرخ دلار در بازار آزاد تا کانالهای قیمتی ۴۵۸۰۰ و ۴۵۹۰۰ تومانی بالا رفت. سیاست بانک مرکزی مبنی بر تثبیت نرخ نیمایی در ۲۸۵۰۰ تومان و مداخله در بازار آزاد از طریق فروش ارز تا سقف ۵۰۰۰ یورو در صرافیها و بانکها نتوانسته ثبات را به بازار ارز بازگرداند و تورم ارزی با شتاب زیاد به تورم در بازارهای کالایی منجر شده است.
علاوه بر بیثباتی ارزی، بازار فولاد با اختلال شدید طرفِ عرضه نیز روبرو است. در حالی که تنها یک هفته به اسفند باقی مانده، مشکل محدودیت مصرف گاز صنایع فولاد همچنان پابرجاست. همانطور که بررسی و پایش پترومتالز نشان میدهد تولید آهن اسفنجی در دیماه امسال ۴۹ درصد کمتر از آذرماه و تولید فولاد میانی ۲۶ درصد کمتر از آذرماه بود. این وضعیت وخیم کاهش تولید در بهمنماه نیز ادامه داشته است. امروز عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا تنها ۲۹۴۰۰ تن بود و قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا حتی تا ۱۳۵۰۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده بالا رفت. این نرخ آهن اسفنجی، بهصورت روتین و با احتساب هزینههای تبدیل به شمش و سپس نورد، قیمت میلگرد ۲۲۵۰۰ تومانی با احتساب مالیات بر ارزش افزوده را سیگنال میدهد.
عامل دیگر که در افزایش قیمتها در بازار فولاد تأثیر دارد، افزایش قیمت شمش فولادی صادراتی ایران است. در هفته گذشته ذوب آهن اصفهان موفق به فروش شمش صادراتی با نرخ ۵۶۱ دلار به ازای هر تن شد.
در واقع، سه عامل جهش نرخ ارز، محدودیت گاز و اختلال در تولید و افزایش قیمت شمش صادراتی، دلیل رشد قیمتها در بازار فولاد ایران است.
قیمتها در بازار فولاد ایران به دلایل بنیادی افزایش یافته و سفتهبازی یا تقاضاهای سرمایهای دلیل رشد قیمتها نبوده است. در چنین شرایطی برای ثبات در بازار فولاد باید مولفههای بنیادی تغییر کند. این بدان معناست که ثبات در بازار فولاد نیازمند ثبات در بازار ارز و حل مشکل تولید با رفع محدودیتهای گاز است. ثبات ارزی و ثبات دسترسی به انرژی، مسیر ثبات در بازار فولاد است.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=6736