enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

خبرهای خوب مدیرعامل فولاد خوزستان برای سهامداران این شرکت/ پروژه‌هایی که جان تازه‌ای به «فخوز» خواهد داد

مهندس امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در گفتگوی اختصاصی با پترومتالز برنامه‌های مهم این شرکت برای کاهش قیمت تمام‌شده، افزایش سودآوری و تأمین پایدار مواد اولیه و برق را تشریح کرد. مهندس ابراهیمی در این گفتگو برای نخستین بار از چند خبر خوب برای سهامداران «فخوز» رونمایی کرد و اظهار داشت که سه زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی جمعاً به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات به فولاد خوزستان در شهرهای بهبهان، لامرد و گُتوند واگذار شده و تا پایان سال جاری ۵۰ مگاوات و تا نیمه سال بعد ۵۰ مگاوات دیگر از این نیروگاه‌ها وارد مدار خواهد شد و تا پایان سال ۱۴۰۴ نیز در صورت همکاری سازمان‌های ذی‌ربط مثل سازمان‌های تابعه وزارت نیرو، استانداری خوزستان و … کل این ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش پترومتالز، امین ابراهیمی تصریح کرد: فولاد خوزستان در نیمه نخست سال جاری ۷۵۰ هزار تن از تولید خود را به واسطه محدودیت‌های برق از دست داد که این رقم بی‌سابقه بود. فولاد خوزستان در میان شرکت‌های فولادی، بالاترین تناژ از دست رفته تولید فولاد به واسطه محدودیت‌های برق را داشت و اگر این موضوع را مدنظر قرار دهیم، عملکرد این شرکت در مقایسه با سایر فولادسازان عملکرد نسبتاً خوبی در حوزه سودآوری بود اما ما انتظارات بیشتری در حوزه سودآوری داریم و از شرایط فعلی راضی نیستیم. بر همین اساس، شرکت فولاد خوزستان برای عبور از چالش‌ها برنامه‌های مهمی در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دارد.

وی افزود: قبل از تشریح برنامه‌ها باید عنوان کنم که برخی شرکت‌ها، سود شرکت‌های زیرمجموعه را دل شرکت مادر لحاظ می‌کنند، اما فولاد خوزستان سود شرکت‌های زیرمجموعه را در خود این شرکت‌ها می‌بیند و اگر از شرکت‌های تابعه خود، کنسانتره یا گندله‌ای خریداری می‌کند، سود عملیات در خود این شرکت‌ها دیده می‌شود. در نتیجه، در عملکرد تلفیقی سود ما خوب بوده و مولفه سودآوری فولاد خوزستان را در صورت‌های مالی تلفیقی بهتر می‌توان مورد ارزیابی قرار داد.

تلاش برای افزایش درآمدهای فروش فولاد خوزستان

مدیرعامل فولاد خوزستان بیان داشت: در کوتاه‌مدت ما ۸۰ درصد تمرکز خود را بر افزایش درآمد فروش و ۲۰ درصد را بر کاهش هزینه‌ها قرار داده‌ایم. قیمت فروش بر EPS (سود به ازای هر سهم) فولاد خوزستان تأثیر بسزایی دارد؛ بدین نحو که ۲۰ درصد افزایش قیمت فروش، باعث ۶۰ درصد افزایش EPS فولاد خوزستان می‌شود.

وی ادامه داد: راه‌اندازی سامانه ارز توافقی کمک خواهد کرد تا نرخ فروش صادراتی فولاد خوزستان افزایش یابد. در حال حاضر، فاصله‌ای ۳۰ درصدی بین نرخ ارز نیمایی و نرخ ارز حاشیه بازار وجود دارد و راه‌اندازی بازار ارز توافقی کمک خواهد کرد تا بخشی از عقب‌افتادگی خود در حوزه سودآوری را در سه‌ماهه چهارم سال جاری جبران کنیم. نرخ ارز نیمایی نیز افزایش یافته که به افزایش درآمدهای فروش ما در سه‌ماهه سوم امسال کمک می‌کند. از سوی دیگر، واقعی‌سازی نرخ‌های صادراتی به واقعی‌سازی نرخ‌های داخلی بازار فولاد کمک می‌کند و در مجموع درآمدهای فروش ما افزایش خواهد یافت.

امین ابراهیمی در خصوص برنامه تولید این شرکت در نیمه دوم سال جاری گفت: ما در نیمه نخست سال جاری، ۱.۲۳ میلیون تن فولاد تولید کردیم اما در دو ماهه مهر و آبان تولید ما نصف این میزان یعنی ۶۰۰ هزار تن بوده است. برنامه‌های لازم برای مدیریت محدودیت‌های گاز را با راهکارهایی مثل ذخیره‌سازی آهن اسفنجی دیده‌ایم. پیش‌بینی ما این است تولید فولاد خوزستان در پایان سال جاری به ۳.۲ تا ۳.۳ میلیون تن برسد و بخشی از عقب‌افتادگی برنامه تولید در نیمه نخست سال را جبران کنیم.

تمرکز بر اقتصاد چرخشی برای کاهش هزینه‌ها

مدیرعامل فولاد خوزستان تأکید کرد: در حوزه هزینه‌ای، تمرکز ما بر اقتصاد چرخشی است. متأسفانه مدیریت‌ها در کشور عمدتاً مبتنی بر اقتصاد خطی بوده؛ بدین صورت که مواد اولیه را به محصول اصلی تبدیل می‌کرده‌اند و مواد فرعی یا Bیپرودوچتس را دور می‌ریخته‌اند. اما ما بر اقتصاد چرخشی و به حداقل رساندن ضایعات تمرکز کرده‌ایم و سعی داریم تمام مواد جانبی که دارای محتوی آهن هستند را دوباره به سیکل بازگردانیم و از آن‌ها حداکثر استفاده را ببریم. بر این اساس، برای نخستین بار در کشور در مقیاسی گسترده، تکنولوژی WRSI را بومی‌سازی کرده‌ایم که این تکنولوژی، کل مواد بازیافتی از جمله لجن‌ها، پوسته اکسیدی و فیوم را مجدداً وارد چرخه تولید کرده و ابتدا به آهن اسفنجی و سپس فولاد تبدیل می‌کند. این مواد، برای ما مواد اولیه‌ای با هزینه صفر خواهند شد چرا که هزینه آن قبلاً در هزینه مواد اولیه دیده شده و لذا با این تکنولوژی، قیمت تمام‌شده ما کاهش خواهد یافت.

وی با ارائه یک خبر خوب دیگر گفت: در کاهش هزینه تبدیل مواد و فرآوری بهتر موادی مثل کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، کارهای تحقیقاتی بزرگی انجام داده‌ایم و نتیجه نیز گرفته‌ایم که خبرهای تکمیلی آن به زودی اعلام می‌شود. در این حوزه، تمرکز ما بر بهبود فرمولاسیون فرآیندهای تولیدی است تا به مواد اولیه‌ای با کیفیت بهتر دست یابیم و با افزایش بهره‌وری، قیمت تمام‌شده را کاهش دهیم.

خبرهای خوب حوزه تأمین مواد اولیه

مهندس ابراهیمی خاطرنشان ساخت: یکی از چالش‌های فولاد خوزستان، نداشتن معدن بود. خوشبختانه ما موفق شدیم چند معدن خریداری کنیم. علاوه بر این، در پهنه معدنی آبادهءجازموریان نیز کار ثبت شرکت آن را انجام داده‌ایم و از سال آینده، از این پهنه معدنی، خوراک کنسانتره‌سازی خواهیم گرفت. همچنین در مناقصه چند معدن دیگر نیز شرکت کرده‌ایم.

وی ادامه داد: یکی از چالش‌ها، هزینه حمل بالا است. برای مثال، در خصوص مقایسه‌ای که با شرکت ارفع صورت می‌گیرد، ارفع گندله را از روی بِلت دریافت می‌کند اما ما گندله را از خراسان و با کرایه حمل کیلویی ۱۷۰۰ تومان دریافت می‌کنیم. هزینه حمل ۵ درصد قیمت تمام شده تولید فولاد خوزستان و ۳۰ درصد هزینه تمام‌شده مواد اولیه ما است. برای کاهش این هزینه، سرمایه‌گذاری مشترک در فلات مرکزی ایران در استان‌های زنجان، کردستان، کرمان و یزد و را آغاز کرده‌ایم و تا سال آینده در نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها، بخشی از گندله خود را از فواصل نزدیک‌تر در استان‌های یزد و کرمان و حتی استان زنجان دریافت خواهیم کرد.

مدیرعامل فولاد خوزستان همچنین گفت: برای تأمین گندله، سرمایه‌گذاری در خارج کشور را نیز دنبال می‌کنیم که انشآلله در آینده نزدیک به نتایج خوب منجر خواهد شد. متأسفانه گندله تولیدی در کشور کیفیتی مطلوب و مطابق با استانداردهای جهانی ندارد. ما بررسی کرده‌ایم که اگر بتوانیم گندله‌ای مطابق با استاندارد جهانی دریافت کنیم، از همین خط فعلی ۴ میلیون تنی خود، می‌توانیم تولید ۴.۵ میلیون تنی بگیریم. فولاد خوزستان چون اسکه اختصاصی دارد، واردات گندله برای این شرکت از محل صادرات آن، مقرون‌به‌صرفه است و با سرمایه‌گذاری در خارج از کشور، قصد تحقق این برنامه را داریم.

رفع ریسک کمبود برق

مهندس ابراهیمی به برنامه‌های این شرکت برای تأمین برق اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سه زمین در شهرهای بهبهان، لامرد و گتوند به فولاد خوزستان برای احداث نیروگاه خورشیدی واگذار شده که سه نیروگاه هر کدام به ظرفیت ۲۰۰ مگاوات در این شهرها احداث خواهیم کرد. مناقصه پنل‌ها برگزار شده و تا پایان سال جاری ۵۰ مگاوات از این نیروگاه‌ها وارد مدار خواهند شد. در نیمه اول سال بعد نیز ۵۰ مگاوات دیگر را وارد مدار خواهیم کرد و تا پایان سال ۱۴۰۴، در صورت همکاری سازمان‌های ذی‌ربط مثل سازمان‌های تابعه وزارت نیرو، استانداری خوزستان و … کل ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد خوزستان به بهره‌برداری خواهد رسید. به موازات این برنامه، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی خود را نیز جلو خواهیم برد.

وی عنوان کرد: فولاد خوزستان به ۶۵۰ مگاوات برق نیاز دارد. ما در کوتاه‌مدت، ۵۰ مگاوات از این نیاز را صرفه‌جویی خواهیم کرد. ۳۰۰ مگاوات را نیز از سبدی شامل نیروگاه‌های خود، تملک نیروگاه‌های مشمول تبصره ۴، قراردادهای دوجانبه برق و نیروگاه‌های کوچک تأمین خواهیم کرد و ۱۵۰ مگاوات را نیز در تابستان سال آینده از شبکه خواهیم گرفت. بنابراین، در تابستان سال بعد به ۴۵۰ مگاوات برق دسترسی خواهیم داشت و این باعث می‌شود تا تابستان سخت سال جاری دیگر برای ما تکرار نشود و محدودیت برق ما تعدیل شود و به سطح ۲ سال گذشته بازگردد. در بلندمدت نیز از طریق نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی خود و سایر راهکارها، کل برق مورد نیاز شرکت را تأمین خواهیم کرد.

از تأمین پایدار مواد اولیه تا برنامه‌ریزی برای احداث کارخانه ورق عریض

ابراهیمی گفت: نقشه راه فولاد خوزستان متناسب با شرایط در حال بازنگری است. در حوزه بالادست، تأمین پایدار مواد اولیه فولاد خوزستان در کمترین فاصله با این شرکت را دنبال می‌کنیم. در حوزه پایین‌دست، اگر تملک اکسین به نتیجه نرسید، یک کارخانه ورق عریض حداقل به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن در سال احداث خواهیم کرد که مطالعات آن در حال انجام است. مخصوصاً در شرایطی که کارخانه اسلب عریض ما تا سال آینده وارد مدار می‌شود و توانایی تولید اسلب عریض و اسلب‌های آلیاژی را خواهیم داشت، به این کارخانه نورد ورق نیز نیاز داریم.

مهندس ابراهیمی در پایان گفت: در خود فنس فولاد خوزستان نیز پروژه‌هایی نظیر ویندفنسینگ و باکت‌ویل در دست اجرا هستند که ظرف یکی دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند و تکمیل این پروژه‌ها، علاوه بر جنبه‌های زیست‌محیطی باعث کاهش قیمت تمام‌شده ما نیز خواهد شد.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=30463

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 10 =