فوری
داود فروتن، مدیرعامل شرکت فولاد تاراز در خصوص تولیدات و تناژ شرکت، اظهار کرد: شرکت فولاد تاراز با ظرفیت اولیه ۲۷۰ هزار تن فعالیت خود را از سال ١٣٩٥ آغاز کرده و تا كنون مجموعاً بيش از ٨٠٠ هزار تن ورق گالوانيزه توليد و به بازار عرضه نموده است. در حال حاضر نیز حدودا با ۶۰ درصد ظرفیت در حال تولید است و در ۶ ماهه ابتدای سال جاری حدود ۹۰ هزار تن تولیدکرده است و به اين ترتيتب حدود ۱۸ درصد سهم بازار گالوانیزه را از آن خود دارد.
به گزارش پترومتالز (پایگاه خبری اقتصاد نفت و فلزات نیوز)، مدیرعامل شرکت فولاد تاراز، با بيان اینکه قطعی برق امسال تاثیر بسزایی بر میزان تولیدات شرکت بر جا گذاشته است، افزود با تلاش و همت مضاعف همکاران با رشد ۵،۵ درصدی تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافتیم.
وی، اصلي ترين مسئله ي امروز شرکت فولاد تاراز را کاهش فروش و در برخی از موارد نبود بستر مناسب برای حضور در بازار فروش عنوان کرد و گفت: روند کاهشی قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی و نبود ثبات نسبی در بازار داخلي، یکی از دلایل کاهش میزان فروش است، به طوری که از زمانی که مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری میکنیم و تا زمانی که محصول نهایی به فروشمیرسد، به دلیل کاهش قیمت با زيان مواجه خواهیم شد وی با اشاره به اینکه سوددهی شرکت تحت تاثیر بازار جهانی، نزول قیمت وغیرواقعی بودن نرخ تبدیل ارز و افزایش هزینهها در داخل کشور شامل افزایش قیمت روی، دستمزد نیروی انسانی است، عنوان کرد: برای شرکتهایی همچون فولاد تاراز که از منافع ارزش افزوده ي كل زنجيره ي توليد بي بهره اند و تنها یک محصول مشخص به بازارعرضه میکنند، روند بسیار شکنندهای را ایجاد کرده و متاسفانه بدليل طولاني بودن زمان تبديل و افت قيمت محصولات در زمان عرضه شركت در مرز زيان قرار ميگيرد.
فروتن در ادامه تصریح کرد: پیشبینی میشود تا پايان سال جاري ميلادي همچنان این وضعیت در بازار حاکم باشد كه در اينصورت وعدم حمايت جدي دولت و سياست گذار. از طريق افزايش تعرفه هاي وارداتي و اصلاح نرخ ارز و اصلاح مكانيزم قيمت گذاري و …. ممکن است، شركتهاي زيادي همچون ما در معرض آسیبها جدیتری قرار گیرند.
همکاری با شرکت فولاد مبارکه
فروتن اظهار کرد: خوشبختانه در ۶ ماهه سال جاری، همکاری و هماهنگی بسیار نزدیکی با شرکت فولاد مبارکه برای تامین بازار ورق گالوانیزه صورت پذیرفته و با عرضههای مناسب از طریق بورس کالای ایران، نیازها پاسخ داده شده است.
فولاد تاراز، يكي از صادركنندگان برتر استان
مدیرعامل شرکت فولاد تاراز، گریزی به صادرات فولاد تاراز زد و گفت: شرکت فولاد تاراز با عنوان رکورددار تولید استان به عنوان یکی ازصادركنندگان برتر استان چهارمحال و بختیاری معرفی شد.
طرحهای توسعه فولاد تاراز
مدیرعامل شرکت فولاد تاراز در خصوص طرحهای توسعهای شرکت عنوان کرد: فاز یک طرح توسعه شرکت با ظرفیت ٢٠٠هزار تن ورق نورد سرد بزودي و تا یک ماه آینده تولید آزمایشی این طرح را آغاز خواهيم كرد.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین تا پایان سال جاری نیز فاز دوم توسعه را به اتمام خواهیم رساند و به این ترتیب در مجموع ۴۵۰ هزار تن ورق سرد به بازار فولاد ایران اضافه خواهیم کرد.
به گفته فروتن، ایجاد واحد اسیدشویی به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در برنامههای فولاد تاراز تعریف شده است و در حال حاضر مهندسی طرح به اتمام رسیده است و قرارداد ساخت تجهیزات نيز منعقد شده است كه اميدواريم تا پايان سال آينده به بهره برداري برسد.
بازنگری سیاستهای دولت
مدیرعامل شرکت فولاد تاراز اظهار کرد: ضروری است که سیاستهای دولت برای حمایت واقعی از تولیدکنندگان بازنگری شود. با وجودقوانین حمايتي ، متاسفانه فقط بندهای کنترلی موجود در اين قوانين به خوبي برای تولیدکنندگان به اجرا در می آيد و بندهاي حمايتي معمولاً مورد اقبال واقع نشده اند.
وی در پایان گفت: همانطور كه رونق فولاد میتواند محرک اقتصاد باشد، در دوره رکود و نزول هم میتواند یک مانع جدی برای توسعه کشور قلمداد شود، و حتماً بايستي قبل از متوقف شدن اين ماشين توسعه فكري به حال آن كرد . وي تشریح کرد: متاسفانه برخی ازاظهار نظرهای غیرکارشناسی و بخشینگریها و نگاههاي غير منطقي به شرايط كسب و كار موجب ايجاد موانع و گاهاً تشديد رکودغیرعادی و سرطانی در صنعت فولاد ایران شده است، به طوری که عدم وجود یک طرح و برنامه جامع برای پیشبرد اقتصادی صنعت وعدم وجود سازو و کارهای قانونی برای عمل به تعهدات یا توافقات در صنعت فولاد و عدم وجود یک استراتژی جامع بین این واحدهامتاسفانه باعث آسیبهای امروزه فولاد شده است.
اميدواريم سياستگذار صنعت با استفاده از نظر خبرگان و مجامع تخصصي هر چه سريعتر نسبت به اصلاح وضع موجود اقدام نمايد .
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=3998