enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

بازار فولاد و ارز زیر ذره‌بین پترومتالز/ مولفه‌های داخلی و خارجی در حال ارسال سیگنال صعودی به بازار فولاد

به گزارش پترومتالز، امروز شنبه ۱۲ آذر شاهد ثبات نرخ‌ها در بازار آزاد ارز بودیم و قیمت دلار آمریکا عمدتاً در کانال ۳۶۱۰۰ تومانی قرار داشت.

در بازار داخلی فولاد، امروز شاهد افزایش جزئی قیمت‌ها بودیم. در حال حاضر، کف قیمت میلگرد در بازار ۱۵۵۵۰ تومان و سقف آن ۱۷۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است. قیمت متوسط میلگرد (تحویل درب کارخانه) در بازار امروز تقریباً با افزایش ۵۰ تومانی نسبت به انتهای هفته گذشته به ۱۶۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

قیمت آهن اسفنجی امروز در بورس کالا با افزایش حدوداً ۹ درصدی (رشدی معادل ۷۵۱ تومان به ازای هر کیلو) به ۹۲۲۴ تومان به ازای هر کیلو رسید. امروز حجم عرضه آهن اسفنجی نسبت به هفته گذشته ۴۶ درصد کاهش یافته بود و در آستانه فصل سرد سال و محدودیت‌های مصرف گاز، این امر باعث شد تا قیمت آهن اسفنجی بار دیگر افزایش خیره‌کننده‌ای را تجربه کرد. نسبت قیمت آهن اسفنجی به شمش فولادی که هفته گذشته ۶۱.۷ درصد بود، این هفته با رشدی قابل توجه به ۶۸.۳ درصد رسید. گفتنی است که این نسبت، دو هفته پیش با مصوبه ممنوعیت خرید آهن اسفنجی توسط شرکت‌های بازرگانی تا ۵۸.۷ درصد عقب‌نشینی کرده بود. امروز زور عرضه و تقاضا بر زور آن مصوبه چربید. با افزایش قیمت آهن اسفنجی، هزینه فولادسازانی که فاقد بخش احیاء مستقیم هستند، افزایش می یابد. در واقع، معاملات امروز آهن اسفنجی یک سیگنال افزایشی به بازار فولاد ایران مخابره کرد.

در کنار این، تحرکاتی صعودی هم در بازار جهانی فولاد دیده می‌شود که ممکن است سریعاً در کوتاه مدت افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی ایران را درپی داشته باشد. قیمت شمش منطقه CIS هفته گذشته حدود ۵ درصد و قیمت قراضه وارداتی ترکیه بیش از ۶ درصد افزایش یافت. قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی چین هم رشد حدوداً ۸ درصدی داشت. این انتظار در بازار جهانی وجود دارد که اعتراضات چین به کاهش محدودیت‌های کرونا در این کشور و تقویت تقاضا برای فولاد منجر شود. با این وجود، پیش‌بینی ما این است که افزایش تقاضای چین احتمالاً در سطوحی متوسط روی می‌دهد و رشد شارپ قیمت‌ها در بازار جهانی بعید است. عامل مثبت دیگر برای بازار جهانی فولاد این است که فدرال رزرو آمریکا قصد دارد از سرعت افزایش نرخ بهره بکاهد و این امر در میان مدت، مانع از افزایش ارزش دلار در برابر سایر ارزهای عمده جهانی خواهد شد و محرکی برای رشد متوسط قیمت کالاها خواهد بود.

با پترومتالز آینده بازار فولاد را ببینید.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=5046

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + پنج =