enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌بینی روند قیمت‌ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۶ تا ۱۲ اسفند)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۵ اسفندماه، شاهد جهش بزرگ قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار، ۲۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۱.۵ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۲۸۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۱۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۷۱۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۰۵۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۶۰.۱ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۳۵۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۵۴۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۶ بهمن ۱۴۰۱، افزایش ۲۹۳۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱۳.۷ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۴۲۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۳۳۵۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۴ بهمن ۱۴۰۱، ۳۵۰۹ تومان به ازای هر کیلو یا ۱۹.۶ درصد افزایش یافت.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۸ بهمن ۱۹.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۸۳ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۱۰۰ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد. در هفته گذشته کمتر از ۴۶ هزار تن میلگرد در بورس کالا عرضه شد که یکی از کمترین حجم‌های عرضه هفتگی میلگرد در سال جاری است.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۴۷۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۹.۸ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۷۸۰۰ تومان به ۵۲۵۰۰ تومان رسید. هفته گذشته مرکز مبادله ارز و طلا کار خود را رسماً آغاز کرد. آخرین نرخ دلار در تالار اسکناس این مرکز ۴۱۷۰۰ تومان و آخرین نرخ دلار در تالار حواله، ۳۶۲۶۱ تومان است. نرخ دلار اسکناس و حواله در این مرکز فاصله قابل توجهی هم با بازار آزاد و هم ارز نیمایی دارد. باید دید این مرکز چه تأثیری بر روند قیمت‌ها در بازار آزاد خواهد داشت.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو همچنان حرکت نرخ ارز در بازار آزاد، تأثیرگذارترین عامل بر روند قیمت محصولات فولادی باشد. بازارساز اقداماتی را برای ثبات قیمت‌ها در بازار فولاد آغاز کرده است: کمیته مدیریت بازار کالاهای پایه تصمیم گرفته که کف عرضه شمش، اسلب و آهن اسفنجی تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰۰ درصد تولیدات شرکت‌ها باشد. همچنین عرضه اعتباری آهن اسفنجی، شمش، اسلب و میلگرد متوقف می‌شود. همزمان با رفع محدودیت‌های گاز این تصمیمات بر روند قیمت‌ها بر بازار فولاد تأثیرگذار خواهد بود، اما تأثیر آنها تدریجاً و در میان مدت آشکار خواهد شد. بخشی از رشد قیمت محصولات فولادی در بهمن ماه به دلیل جهش نرخ ارز و بخشی دیگر تحت تأثیر هیجانات و همچنین ناشی از کمبود گاز و اختلال در تولید است. این بخش هیجانی رشد قیمت‌ها، به باور ما حباب است و در میان مدت این حباب از بین خواهد رفت. با این وجود، اصلاح جدی قیمت‌ها در بازار فولاد نیازمند اصلاح جدی قیمت ارز در بازار آزاد و همچنین رشد تولید و رفع کمبودها طی چند ماه آینده است.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=6905

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + چهار =