enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

کسب عنوان کارگر نمونه کشوری توسط یکی از کارکنان مس رفسنجان

به گزارش پترومتالز، محمد کرمی با نزدیک به ۲۰ سال سابقه کار در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، در سی‌‌وچهارمین دوره جشنواره امتنان کارگران در هفته کارگر امسال که با حضور بیش از ۴۰ هزار نفر از جامعه کار و تولید کشور برگزار شد، به دلیل ارایه یک ایده نمونه زیستی عنوان «کارگر نمونه کشوری» را کسب کرد.

کرمی، رئیس اداره بهداشت کار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، متولد ۱۳۶۲ در رفسنجان، دارای مدرک کارشناسی‌ارشد «HSE» و دانشجوی سال آخر دکتری مدیریت محیط‌زیست است.

او با نزدیک به ۲۰ سال سابقه کار در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، در سی‌‌وچهارمین دوره جشنواره امتنان کارگران در هفته کارگر امسال که با حضور بیش از ۴۰هزار نفر از جامعه کار و تولید کشور برگزار شد، عنوان «کارگر نمونه کشوری» را کسب کرد.

در ادامه درباره ایده و پروژه‌ای که منجر به این موفقیت شد گفت و گویی با کرمی صورت گرفته که می‌خوانید:

شما در چه زمینه‌ای در جشنواره امتنان و بین چند شرکت‌کننده برگزیده شدید؟ لطفا در رابطه با شرکت در این جشنواره و چگونگی برگزیده‌شدن توضیح دهید.
این جشنواره مبنای قانونی دارد و براساس ماده ۱۹۵ قانون کار، هرساله برگزار می‌شود و در فراخوان آن، کارگران سراسر کشور می‌توانند شرکت کنند. امسال حدود ۴۰هزار طرح به این جشنواره ارسال شد و بعد از چند مرحله داوری استانی، طرح‌هایی به مرحله کشوری راه پیدا کرد. در مرحله کشوری نیز داوری‌ها انجام و درنهایت ۹ کارگر در کشور به‌عنوان کارگر نمونه و ۸ گروه کارگری نمونه و واحد برتر به‌عنوان برگزیده انتخاب شدند که در مراسمی با حضور رئیس‌جمهور از آن‌ها تجلیل شد.
شما امسال به‌عنوان کارگر نمونه کشوری برگزیده شدید. با ارائه چه طرح و ایده‌ای نظر هیئت داوران را جلب کردید؟
طرحی که بنده ارائه کردم با نام «احداث سایت تصفیه خاک‌های آلوده به مواد نفتی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان» به‌عنوان اولین سایت تصفیه خاک در صنایع غیرنفتی کشور بود. این طرح با حمایت مدیریت ارشد شرکت مس، مدیر محترم HSE و تلاش همکاران اداره محیط‌زیست و بهداشت محیط و امور نظارت بر پیمانکاران، انبارها و سفارشات و دیگر بخش‌ها اجرا شد.
لطفا درخصوص سایت تصفیه خاک‌های آلوده به مواد نفتی بیشتر توضیح دهید. این طرح چه مزایایی برای مجتمع مس سرچشمه رفسنجان دارد؟
در این طرح ۲۵۰۰تن خاک آلوده به مواد نفتی را که در طول ۳۰سال فعالیت مجتمع و عمدتاً در کارگاه‌های پیمانکاری یا ناشی از شرایط اضطراری آلوده شده بود، با روش زیستی در مدت‌زمان یک‌سال‌ونیم پاک‌سازی کردیم. با اجرای این طرح، ۲۵۰۰ تن خاک آلوده تبدیل به خاک قابل کشاورزی شد. روش‌های دیگری نیز وجود داشت که با هزینه‌های بسیار گزاف، خاک را به نخاله ساختمانی تبدیل می‌کردند. ما بررسی‌های مختلفی انجام دادیم و مطابق این تحقیقات، بهترین روش را که روش زیستی بود انتخاب کردیم و با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت که یکی از نهادهای علمی معتبر کشور به‌شمار می‌رود این کار صورت گرفت. باید عرض کنم که هدف از این کار بیشتر فرهنگ‌سازی بود. این‌که حفاظت از خاک در سازمان ما به یک فرهنگ تبدیل شود و اهمیت خاک و پیامدهای آلودگی خاک برای همکاران ارائه شود و برای بحث پیشگیری از آلودگی خاک اهمیت بیشتری قائل شوند. از مزایای اجرای این طرح نیز می‌توان به انطباق فعالیت‌های مجتمع با الزامات قانونی، پیشگیری از هدررفت منابع، ارتقای اعتبار شرکت مس در مجامع ملی و بین‌المللی و همچنین توانمندسازی کارشناسان فعال در حوزه محیط‌زیست که در مجتمع فعالیت می‌کنند و ایجاد زمینه‌های همکاری با مراکز معتبر علمی اشاره کرد.
شما پیش از این نیز کتابی در زمینه کرونا تالیف و ترجمه کردید. از سابقه فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود در زمینه محیط زیست بگویید.
در زمینه کارهای علمی و پژوهشی فعالیت‌های متعددی انجام داده‌ام، ازجمله همین کتابی که نام بردید. کتاب «راهنمای کاربردی مدیریت پسماند در مجتمع مس سرچشمه» را با همکاران اداره محیط‌زیست تالیف کردم. این کتاب با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در آبان‌ماه سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست تهران رونمایی شد. کتاب دیگری که در سال ۱۳۹۶ تألیف کردم با عنوان «مدیریت تغییرات تأثیرگذار بر عملکرد HSE» بود. همچنین مقالات متعددی نیز در همایش‌ها و مجلات علمی پژوهشی از بنده منتشر شده، کارهای تحقیقاتی متعددی نیز با همکاری همکاران امور تحقیقات انجام داده‌ام.

به‌عنوان سوال پایانی، جایگاه زیست‌محیطی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان را به‌عنوان یک مجموعه بزرگ معدنی و صنعتی در استان کرمان و کشور چگونه ارزیابی می‌کنید؟

همان‌طور که مستحضرید تحول بسیار مهمی در وضعیت زیست‌محیطی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در سال‌های اخیر ایجاد شده است. طرح استحصال اسیدسولفوریک از خروجی گازهای ذوب در این سال‎‌ها افتتاح شده که در مراسم افتتاح آن، رئیس‌جمهور وقت از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح محیط‌زیستی کشور یاد کردند. سایت تصفیه خاک‌های آلوده به مواد نفتی به‌عنوان اولین سایت تصفیه خاک در صنایع غیرنفتی کشور در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اجرا شد. طرح جامع آب، طرح انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، طرح احداث خطوط ریلی انتقال اسیدسولفوریک و مخازن آن در بندرعباس برای کاهش خطرات انتقال جاده‌ای اسیدسولفوریک و مخازنی که با ظرفیت بالا برای نگه‌داری طولانی‌مدت اسید کاربرد دارند و ازجمله زیرساخت‌هایی برای صادرات اسید به‌شمار می‌روند، امحای ۱۶۰ تن پسماندهای ویژه حاصل از فعالیت ۳۰سال اخیر مجتمع که با تایید سازمان حفاظت محیط زیست تحت نظارت سازمان امحا شدند. حمایت از گونه‌‎های گیاهی منطقه از طریق بذرکاری و توسعه پوشش گیاهی و مبارزه با آفات گیاهی به نحوی‌که حدود ۹۷۰۰ هکتار در چهارسال گذشته حمایت از گونه‌های گیاهی صورت گرفته که در نوع خود بی‌نظیر است و اقدامات متعدد دیگری در راستای کاهش هدررفت منابع، پیشگیری انتشار آلاینده‌ها به آب، خاک و هوا در سال‌های گذشته و در سال‌های اخیر در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان انجام شده و در موارد متعددی توسط نهادهای نظارتی ازجمله سازمان حفاظت محیط زیست، مهر تأیید بر این اقدامات خورده است.
البته این پایان راه نیست و خوشحالم می‌بینم که روزبه‌روز عزم و تلاش مدیران مجتمع در راستای حفاظت محیط زیست و حفظ سلامت ذی‌نفعان بیشتر می‌شود. در پایان از فرصتی که به من دادید تشکر می‌کنم و همچنین از حمایت مدیر محترم HSE مجتمع آقای مهندس زیدآبادی‌نژاد و تلاش همکارانم در اداره محیط زیست و بهداشت محیط برای اجرای طرح سایت تصفیه خاک‌های آلوده مجدداً قدردانی می‌کنم و برای شما و همه عزیزان آرزوی موفقیت دارم.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=8302

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =